Jan en Reinanda Haverkamp
Wisselseweg 7
8162 RM EPE
T (0578) 61 12 10


Keuring 2014

28 september 2014
picture

Vorig jaar hadden wij er 25 voor de keuring. Toen riep ik: "We nemen er nooit meer zoveel mee". Dit jaar waren er 30.... Dus hoongelach was mijn deel. Gelukkig kon ik terugvallen op mijn fijne vaste groep mensen aangevuld met nieuwelingen. Dinsdag begon het feest. Annemiek, Tessa, Denise, Jeroen en Wim begonnen met het wassen. Fijn, al die palomino's en vosjes met witte manen en staart. We hadden een wasgroep en een poetsgroep. Pony na pony ging door de was- en glansstraat. Steeds meer schone pony's op stal met strikjes en lusjes. Het rook heerlijk op stal. De volgende ochtend hadden sommige pony's gedaan wat niet moest. In de poep gaan liggen. Ons veulen Handsome is vier keer gewassen!. Ze vonden haar niet meer leuk. Ik wel want ze werd veulenkampioen kleine maat!. Peter Poppelaars kwam vrijdag ook al en heeft helpen pasmaken van de halsters en nog knipwerk gedaan.

Zaterdagochtend een ware uittocht. Jannie kwam ons versterken met trailerrijden, Johan en Remond Boeve met de grote vrachtwagen. Martin Bonestroo met de trailer. En wij natuurlijk allemaal met de trailers. Om 6.00 uur werden alle pony's netjes ingepakt en op weg naar de hal. Daar zat ook al weer een trouwe groep op het secretariaat, Mijn zusje Corien met haar dochter Vera-Mandy, Wim en Lia Witteveen en als omroep Eva Beun. Dit is een goed ingewerkte groep zodat ik bijna niets meer te doen en kan ik mij concentreren op de keuring. Wederom met drie pony's in de ring, in de volgende rubriek twee, de volgende rubriek drie. Pfff. poets, poets, poets en ren ren ren. Peter zag steeds roder evenals wij allen. Maar al het werk had zijn weerslag. We konden blij zijn met 10 kopnummers, 5 kampioenen en 4 merries die kroon waren geworden. Helaas kregen twee merries een derde premie. Daar was ik natuurlijk niet blij mee. Maar die trekken we volgend jaar wel weer op. Drie jaarlingen van Cornelis van het Emsterbroek op kop in de jeugdrubrieken. Wat hebben Peter en ik toch geweldig gefokt met deze hengst. Peter had in Loon op Zand op een Cornelis een 1e premie, Evie werd beste driejarige en kleine maats kampioen.

De vijf kampioenen waren:

Handsome van de Groenkamp - veulenkampioen kleine maat en reserve kampioen overige maten

Gracia van het Minihoefke - jeugdkampioen mini maat

Emy van de Groenkamp - beste eigengefokte driejarige merrie

Franklin van de Iemakker - kampioen Ruinen

Alet van de lage Haar - kampioen kleine maat, voor de derde keer op rij!

's Avonds heeft Eva voor 12 mensen heerlijk gekookt. We hebben nog wat bij elkaar op de bank gehangen, nagenietend en napratend. De nieuwelingen zijn mooi aangestoken met het virus en hebben beloofd ook volgend jaar te helpen (daar houd ik je aan Denise! - je bracht prima voor). Zondag pony's naar respectievelijke eigenaren teruggebracht en opgeruimd. Nagenieten en op naar Lunteren!

«Terug
Powered by: Unifact B.V.