Jan en Reinanda Haverkamp
Wisselseweg 7
8162 RM EPE
T (0578) 61 12 10


Als u wilt zien welke veulens er voor 2006 geboren zijn klik dan hier.

Veulens, geboren voor 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doe maar

Doe maar

 

Doeke

Doeke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geboorte David

 

David

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cita van de Groenkamp

Cita van de Groenkamp

 

Cas van de Groenkamp

Cas van de Groenkamp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Coldplay van de Groenkamp

Coldplay van de Groenkamp

 

Cooper van de Groenkamp

Cooper van de Groenkamp

 

 

 

 

 

 

Coolcat van de Groenkamp

Coolcat van de Groenkamp

 

 

Casanova

Casanova van stal 't Kleintje

 

Cit van de Groenkamp

Cit van de Groenkamp

 

 

Veulenplezier:

Rol 1

 

Rol 2

 

Rol 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Byou

Byou

 

 

Boy for Me

Boy for Me

 

 

 

 

 

 

 

Bourjois

Bourjois

 

 

Bourjois en Buffy

Links staat Bourjois en liggend ziet u Buffy

 

 

Black Velvet

Black Velvet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ayda

Ayda

 

Anak

Anak

 

Amigo

Amigo

 

Ali B

Ali-B

 

Ace

Ace

 

Allejandro

Allejandro

 

 

 

 

 

Aske

Aske

 

 

 

Amazon Me

Amaze Me

Veulens 07-08-09-10
Veulens geboren in 2010

29 april 2010. Wij hadden vannacht een heuse geboortegolf. Om 01.00 uur kreeg Obsession een dochter van Grandioso van Wegdam. Het mooie zwarte merrietje heet Désa van de Groenkamp. Om 03.00 uur ging het alarm weer. Senang (de dochter van Obsession) bracht ons een hengstveulentje van Tampico Dynamic van de Colourstable. Hij kreeg de naam Doeke. We lagen net weer in bed en toen kwam nummer drie.Pamela of Duke Stable kreeg ook een zoon van Tampico Dynamic. Hij heet Doe-Maar. We waren erg nieuwsgierig naar zijn nakomelingen. Toen zijn twee zonen op 29 april in de wei liepen waren we zeer tevreden over het type. Mooie oprichting en goede bewegingen. Nu graag een merrietje van hem!

Desa
Desa           


Op donderdag 22 april was het dan zover. Het begin van de geboortegolf. David is om half 7 geboren. Hij is de zoon van Veronie van de Menger en Tomahawk van de Buck’shoeve. Een mooi wakker ventje. Ik blijf het verwonderlijk vinden dat een paar uur na de geboorte zo’n klein diertje al dartelt door de stal. Het is Veronie’s eerste veulentje en ook dat blijft zo mooi. Na de geboorte weet ze precies wat te doen. Duwt het veuletje met haar neus naar haar uier, blijft aan de buitenkant lopen om hem te beschermen tegen het draad in de wei. Is zorgzaam. Al met al, een mooie en gezonde start met een kerngezonde jongen.

Geboorte David
Veulens geboren in 2009

Een vroege start dit jaar met de veulens. Op 15 maart werd Cita geboren. Een dochter van Romania van 't Minihoefke en Tomahawk. Een goed veulen volgens ons. Vroeg in het jaar maar voor ons een persoonlijk succesje. Romania heeft een dood veulentje gehad en werd daarna niet meer drachtig. Daardoor had ze teveel conditie. Cindy van Egteren is aan het werk gegaan met haar door haar te laten wandelen, longeren enz. We hebben haar bij Tomahawk in laten lopen en die heeft het werk van Cindy "afgemaakt". Het resultaat: een mooi merrietje!. 


Spirit beviel op 9 mei van een prachtige bonte zoon. Clinton leek ons een geschikte mannennaam. Hij is een beetje een zorgenkindje. Had een moeilijke start. Hij was een beetje ielig en kan nog slecht tegen de kou. Dan hebben wij weer een groot voordeel van onze stallen. 's Nachts kan het mannetje lekker naar binnen. Spirit is een goede moeder dus hebben wij er alle vertrouwen in dat hij zal uitgroeien tot een ware "Clinton". De vader is Manolito. 

Cas is geboren op 10 mei. Zijn moeder is Winslet en vader is Now or Never. Bij de geboorte zie je het niet direct maar nu hij iets ouder wordt hebben we erg veel plezier met hem. Zijn moeder loopt bij Tomahawk in de wei en hij heeft besloten dat Tomahawk een prachig speelkameraadje is. Het typeert ook het karakter van onze "Tommy" dat hij het ook leuk vind. Cas wordt echt een leuk dier bij mensen die een gezellige shetlander willen hebben die in is voor "kunstjes" en "spelletjes". 


Een drukke periode bij de Groenkamp. Want op 12 mei werdChester geboren. Een vosbonte zoon van Balmedie Fabian en Pentadodolja van de Colorstable. Dit is de eerste jaargang van Balmedie dus dat is altijd spannend. Natuurlijk hadden we gehoopt op een merrieveulen maar een bont hengstje is ook goed!. Hij is mooi getekend en klein. 

En dan op 20 mei w eer een merrieveulen!. Cinderella. Geboren uit Manolito en Pamela. Pamela heeft veel hengstjes gegeven. Vorig jaar gelukkig een merrie. Nu had ik een koper voor haar en heb getwijfeld. Ze moest toen nog 14 dagen. Zo kort voor de bevaldatum verkopen is wel moeilijk hoor. Maar Pamela heeft geholpen!. Terwijl ik nog lag na te denken kreeg zij een mooi merrieveulen. Ben ik even blij dat ik haar niet verkocht had!. Het leuke is dat Cinderella precies haar moeder is. Het lijkt wel een sprookje. 

Cinderella                                         
Cinderella van de GroenkampDrie dagen later kreeg Southfieldgate Revelation een zoon van Manolito. Een mooie zwartbonte jongen die wij Coldplay hebben genoemd. Hij is prachtig getekend. Dusdanig mooi dat moeder na 7 dagen weer vertrok naar de familie van Leysen om opnieuw gedekt te worden door Manolito.
                                                              
Wij gingen lekker op vakantie en lieten Cindy op de boel passen. Die controleerde alles driedubbel maar werd op 1 juni door Whoopy verrast. Een vos zoon van PerfectEen enthousiast bericht naar Frankrijk. Whoopy krijgt dus, net als haar moeder, haar veulens het liefste stiekem. Vorig jaar stond er ook zo maar een dochter bij haar in de wei. 


Can Be Only You

Can be Only You

Op 12 juni werd de kleine Hotze, Can be Only You geboren. Moeder is Only You. Het is net een pluche beertje. Hij heeft leuke pluisjes in de oren en heel veel haar. Het lijkt wel weer een hengstenjaar te worden. Nadat we vorig jaar verwend waren met een groot aantal merries staat de teller nu op 6 hengsten en 2 merries.

I-Estheff heeft voor het eerst haar veulen op stal gehad terwijl wij er allemaal bij waren. Meestal was het veulen er 's morgens vroeg zonder dat wij het in de gaten hadden. Deze keer had ze een flink uier en zagen we haar de hele dag staan "dromen". Een "rooie" zoals ze hier in de buurt zeggen. Hij, de teller staat nu dus op 7!, heet Cool Cat. Als ik hem zo zie bewegen in de wei kan hij net als zijn vader, Grandioso, straks schitteren voor de wagen. Hij heeft erg goede bewegingen, zelfs een beetje tuigypisch!. Als hij het in de fok net zo gaat doen als zijn vader, ach, dan ben ik wel weer blij met deze hengst. 

                                             
                                             
Cindy heeft het dekgeld betaald van Yogho met de afspraak dat het veulen voor haar was. Ook Cindy werd verrast op 15 juli door een hengst  maar dan wel een hele aparte. Hij heet Casanova en is nu al een hartenbreker. VaderSander van de Hoefslag is net als moeder erg klein. En dit veulentje zeer zeker ook en met een prachtige Isabel kleur. Je zou het stelletje zo in de kamer zetten!. Voluit heet hij Casanova van stal 't Kleintje. Op 23 juli werd Cit geboren. Verena is door ons 6 weken geleden met erntige koliekklachten naar de Lingenhoeve gebracht. Daar gaven ze niet veel meer voor de merrie, de bloeduitslagen waren erg verstoord. Toch met behandelen begonnen en de volgende morgen werden de bloedwaarden weer iets beter. Na 1 week mocht ze zelfs naar huis. Wel waarschuwden de dierenartsen dat het niet zeker was of het veulen dit alles zou overleven. Dus waren we erg bezorgd. Toen de geboorte nabij leek de hele week Verena 's nachts met bewakingsgordel naar binnen gedaan. Veel alarm doordat ze lekker languit in het stro lag te slapen. Maar de nacht van 23 juli geen alarm. En 's morgens een gezonde zoon naast haar!. Wat zijn het toch een slimmerikken. Cit is de zoon van Perfect of Sportview en Verena van 't Minihoefke. Hij heeft die prachtige hele lichte kleur van moeder.Zaterdag 25 juli hadden we de barbecue van de fokvereniging bij ons thuis. Altijd erg gezellig. Met een  kleine groepje nageborreld bij een knappende vuurkorf. Half 2 wilden wij net naar bed gaan toen Cindy toch wel alarmerend gehinnik hoorde. Op draf naar de wei (hoewel dat tegenviel na wat witte wijntjes!) en daar zagen we dat U for Me een veulen had gekregen. Maar Today, die erbij in liep, had zich het veulen toegeeigend, vandaar het opgewonden gehinnik. Merrie met veulen naar binnen gebracht en herenigd. Today er naast in een aparte box. Om half drie was de rust weergekeerd. Omdat U for Me nog aan de nageboorte stond ben ik er om half 5 nog even uitgeweest. Alles was goed, nageboorte eraf en het veulentje dronk. Uit U for Me en Tomahawk hebben we een mooi merrieveulen genaamd Cici vd Groenkamp
                                                                       

                                                                       Veulens geboren in 2008

25 juli. Het laatste veulen. In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft Rinske van de Gathe een zoon gekregen van Tomahawk. We hebben hem Brent genoemd. Het is een vos hengstje met de lijnen van zijn moeder. Hij heeft een paar witte haartjes voor zijn hoofd. 

16 jli. We hebben lang gedacht dat Today's Sunshine niet drachtig was omdat ze in december nog henstig toonde. Maar in het voorjaar kreeg ze zo'n gezellig buikje!. Toch drachtig dus. 's Morgens werd Balou geboren, een heel leuk klein moorkopschimmel ventje. Prachtig vond ik hem. De hele dag om mamma gespeeld. Omdat het 's nachts zo regende heb ik hem lekker met mams op stal gezet. 's Avonds nog gekeken en ze stonden zo tevreden bij elkaar. De volgende ochtend echter lag hij dood op de grond. Wij in raadselen maar ook verdrietig. Eerst hebben wij mamma afscheid laten nemen en na twee dagen Balou weggehaald. Jammer, zo'n mooi gaaf veulentje.

6 juli. Ja, we zijn het echt verleerd!. Ook nu weer 's morgens bij het opstaan een verrassing. Obsession van stal Brammelo heeft in combinatie metManolito een werkelijk schitterend zwartbont hengstje gekregen. Voor ons een opfokwaardig veulen. Manolito heeft ons 7 veulens gegeven waarvan 6 merries. 5 daarvan zijn bont en 1 zwart. Tevens nog een bont hengstveulen. Al met al een prima jaar met hem.!

4 july. We waren aan het voeren en Romy dacht: "ik ga even rustig binnen liggen en een veulen krijgen". Geen uier, geen tekenen maar wel een leuk vosbont merrieveulentje!. Ja alwaar één! Ze zat onder het bloed dus hebben we haar Bloody Mary gedoopt. Lia, de "eigenaar" van Romy vind Marietje liever klinken dus dat is de roepnaam geworden. Ze heeft een beetje klem geleen en haar beentje staat wat scheef. Maar ze galoppeert door de wei dus zal het vast goed komen. 

3 juli. We hebben even pauze gehad. Maar blijkbaar het vak ook verleerd!. Want 's morgens kwam Jan mij vertellen dat Marcha van Stal Fortuna een vos merrieveulentje heeft gekregen van Annie's Palomino Prince. Gezien de verrassing hebben we haar Boefje gedoopt. Het is een heel levendig veulentje met een grappige bles in de vorm van een vraagteken. het blijft goed gaan na jaren hengsten te hebben gefokt!. 

25 mei. Weer een nachtelijk avontuur. Whoopy heeft 's nachts in haar eentje een veulentje gekregen! En dat voor een merrie van 3 jaar. Ze stond samen met twee twenters in een klein stukje gras afgezet met lint. Ik ging door de grond toen ik haar 's morgens zag staan met haar veulentje. Wat had er allemaal niet fout kunnen gaan!. Maar mijn man, nuchter als altijd, zegt dan "wat zeur je toch, alles is toch goed gegaan"?  Manolito blijft zijn best doen. Een prachtig vosbont merrieveulen, genaamd Byou. Want een juweeltje is het hoor!


17 mei. Vannacht werd Blondie geboren. Jaja, weer een merrie!. Een vos dochter van U for Me van de Groenkamp en Tomahawk. Haar eerste veulentje. Ze vond de geboorte wel eng. Jan heeft haar aardig moeten helpen want ze had het moeilijk hoor! Na de geboorte bleef ze wel een kwartier heel stil liggen. Toen ze overeind kwam was ze direct bij het veulen. Ze is een geboren moedertje. Dat wil nog wel eens verschillen bij het eerste veulentje maar ze bleef staan als een huis toen de kleine wilde gaan drinken. U for Me is zelf 88 cm. maar mini gefokt. En dit veulen lijkt erg klein. 

En ja, we gaan vlot door. Op 16 mei werd het vosje Boy for me geboren. Een hengstveulentje van Spirit van de Groenkamp en Tomahawk. Ja, nu komen de hengsten. Maar van Spirit hebben we ook al twee merrieveulentjes gehad dus het mag een keer. De naam is verzonnen door Cindy, onze stagiaire. Zij wilde erg graag het veulen van Spirit hebben vandaar. Dus het veulen was na één uur al verkocht. Dat is toch ook wat.

We hadden even twee dagen rust!. Op 15 mei kwam Be Mine bij ons. Een zoon van Only You en Tomahawk van de Buck's Hoeve. Only had er wel even werk aan. Het veulen kwam wel goed gelukkig. Ze heeft al twee keer een veulen gehad waarvan het beentje terug lag. Maar deze jongen lag goed. Hij heeft de voskleur en een heel leuk kolletje á la vader.

Op 12 mei kwam Bourjois te wereld. Een dochter van Senang van de Groenkamp en Manolito. Manolito kan bij mij al niet meer stuk. De hengst bepaald het geslacht van de veulens en nu al vier merries op rij. Ook hier weer het eerste merrieveulen van Senang. Prachtig vosbont getekent. Dus ja, het is feest op de Groenkamp. De geboortes zijn uit het boekje. De veulens drinken vlot en zien er gezond uit. 

Op 11 mei werd Buffy geboren. Een dochter van I-Estheff van de Nijkamphoeve en Manolito. Weer een merrie!. En werkelijk een plaatje. Erg luxe dat wel maar ik vind haar schitterend. We hebben uit I-Estheff al heel wat goede merries gefokt. De eerste premie merries Ruby en Spirit van de Groenkamp. Spirit is nog bij ons evenals Whoopy. En deze blijft ook zeker op onze stal. Ze heeft de tekening van Rinske. één witte vlek op de kont en witte voorbeentjes. Een hoofdje om te zoenen en ze kan zeer goed bewegen. 

Op 10 mei werd Beyoncé geboren. Een dochter van Pamela of Duke Stableen Manolito. We voelen ons enorm verwend. We zijn gewend aan heel veel hengsten en nu zijn de eerste twee veulens al merries. Pamela's kinderen krijgen namen uit de muziek- of filmwereld. Het is een vosbont merrietje met een wit voorbeentje en een wit achterbeen. Erg klein ook. Ook het eerste merrieveulen van Pamela dus ook hier weer blijdschap. Als je goede merrielijnen hebt lopen wil je graag met je eigen stalnaam verder. Maar dan moeten er uit die goede merries wel merries geboren worden. Dat is dan nu het geval!. 


Beyonce
Beyoncé


Op 7 mei werd Black Velvet geboren. Een dochter van Southfieldgate Revelation en Manolito van het Mallewegje. De eerste is altijd spannend. We doen het geboortealarm altijd veels te vroeg om en lopen dan weken te spoken. Maar goed, onze Revel kreeg haar eerste merrieveulentje bij ons en daar waren we ontzettend blij mee. Het lijkt erg goed. Wij vinden dat ze heel veel weg heeft van haar moeder. Het is een sterk veulen. Veulens geboren in 2007


Op 30 mei is onze Ayda geboren. Een dochter van Spirit van de Groenkampen Annie's Palomino Prince.
Wel een beetje een verassing. Vroeger dan gepland. Toen ik thuis kwam uit het werk heb ik eerst eens lekker een uurtje op de bank gelegen. Toen naar de pony's om te voeren. Ze stonden wel een beetje op een kluitje. En toen ik erbij kwam stond Spirit tevreden naar haar dochter te kijken. Helemaal droog en aan de andere kant van het draad natuurlijk. Ik heb de hele weide in het gaas alleen de doorgang heeft trekkoorden. En daar was ze onderdoor gerold. Moeder en kind herenigd en alles is erg goed. Ze heeft het hoofdje van moeders vind ik. Zo'n prachtig deukje erin. In de naam zit de Y van onze Ydie die we een dag eerder hadden moeten laten inslapen.


Op 10 mei is Anak geboren. De kinderen van obsession krijgen een malaise naam. Anak betekent kind en dat is het dan ook. Ik vond Anak bij de geboorte niet zo mooi. Het was allemaal hoofd, knieën en botten. 

Obsession
was ook helemaal niet dik en ik dacht dat er een mooi klein veulentje uit zou komen van Hotze. Nou, het was een redelijk groot veulen en vel over bot. Na een paar dagen kwam er wat "ronding" in en nu vind ik het een hele mooie combinatie. Volgens mij gaat Anak precies op haar moeder lijken en per slot van rekening is dat een 1e premie merrie!. Anak moet nog een beetje dikker worden maar dan is het een plaatje.


Op 8 mei is de kleine Amigo geboren. Het is echt een klein troelventje. 
Slechts 44 cm. bij de geboorte en met de prachtige kastanjebruine kleur. 
Bruin is niet zo in bij de shetlandwereld, maar eigenlijk is dat jammer. 
Dit is zo'n prachtige kleur. Dat heldere bruin met die mooie zwarte maantjes en staart en dan die zwarte beentjes. Ik vind het in ieder geval een prachtige kleur. Het is het eerste veulen van Sterre en de eerste zoon van Tomahawk
Toen het veulentje op de grond lag en Sterre ging staan schoot ze naar de andere kant van de stal en ging dat "enge" geval van een paar meter afstand bekijken. Maar toen het veulentje zacht hinnekte gingen de moedergevoelens toch werken. Aarzelend kwam ze dichterbij, snoof eens en spong wel een meter in de lucht toen "het" bewoog. Met een half uur was het echter haar "vriendje" haar Amigo. Niemand mocht er meer bij. Het was van haar!


Ali-B van de Groenkamp, een rapper naam voor een rap veulentje. 
Geboren op 6 mei. Wij hadden gisteren Obsession en Sterre het geboorte-alarm omgedaan. Pamela had pas over vier weken de tijd. 
Maar vanmorgen geen alarm en wel een veulentje! Pamela is dus blijkbaar drachtig geweest van de eerste dekking. 
Het is een voskleurig veulentje en nog een beetje nat. 
Het lijkt goed hoewel we Pamela nu wel verteld hebben dat na drie zonen een merrie ook leuk was geweest. Het maakte haar niks uit. Ze vond het een schitterend kind en gelijk heeft ze.


Zaterdag 5 mei. We kwamen 's morgens de stal in om te voeren en wreven onze ogen uit. Bij I-Estheff stond een schitterend getekend bont veulentje. Snel kijken wat het is. Een hengstje. Wij zijn eerst blij met een levend veulentje maar dan met een merrie. In 3 jaar hebben we nu 15 hengstveulens en 2 merrieveulentjes gehad. Tsja, zo schiet je met je eigen fokkerij nog niet zo heel hard op. Het is zo mooi als Groenkamp merrietjes een groenkamp merrieveulentje zouden krijgen of niet dan. Maar goed, het is werkelijk een heel mooi veulen. Uit de lijn van I-Estheff zijn al veel hengsten goedgekeurd.Ace van de Groenkamp lijkt ons nu al goed. Als hij zo door blijft gaan kan hij voor de opfok blijven bij ons. En een goedgekeurde groenkamp hengst is ook niet weg of niet dan.
Woensdag 2 mei werden bij ons om 20.00 uur 2 veulens geboren. Het was rennen van de éne stal naar de andere stal.We hadden een druk avondje hier. Twee pony's, 2 halfzusters kregen binnen een uur allebei een hengstveulentje!. Dat was even doorwerken hoor.
Romy en Tipsy van de Groenkamp kregen allebei een hengstveulentje.
Tipsy heeft een zwart hengstveulentje van Lector van de Nijkamphoeve, zijn naam is "Allejandro".
Romy heeft van Tomahawk een mooi voskleurig hengstje gekregen. Lia, de menner van Romy, heeft het veulen "Amaretto" genoemd.

Amaretto
Amaretto

Zondag 29 april heeft Rinske haar eerste veulentje gekregen. 
Een merrie waar wij natuurlijk ontzettend blij mee zijn. 
Ik vond het wachten op dit veulentje bijzonder spannend. Rinske is een perfecte keuringspony, heeft een dubbel A bij de IBOP gehaald maar fokt ze ook? 
Dat weet je pas als je het veulen ziet. En dan was het ook nog het eerste veulentje van Tomahawk van de Buckshoeve, onze eigen hengst.
Spannend, spannend, spannend. 
Maar nu rent onze "Aske" dan door de wei. Omdat Rinske een friese naam is hebben wij er ook weer een friese naam bijgezocht. 
Het veulen lijkt ons bijzonder goed. Mooi gebouwd en een mooie minitype. 
Zoals gezegd. Onze koninginnedag kon niet meer stuk.
Donderdag 5 april is ons eerste veulentje geboren. Only you heeft een zoon gekregen van Lector van de Nijkamphoeve. De geboorte ging niet vlekkeloos. Het éne voorbeentje lag niet goed. 
Ik kon het niet zelf voor elkaar krijgen en dus de dierenarts gebeld. Die was er met 15 minuten maar al die tijd zie je de merrie haar best doen, het veulentje heeft het hoofdje naar buiten en zie je koud worden. Vreselijk eng.
De dierenarts, Ellen, kon hem gelukkig terugduwen, het beentje erbij krijgen en toen was het met enkele seconden gepiept. Vandaar de naam "Amaze Me"
Want eerlijk gezegd dacht ik dat hij niet meer leefde. Gelukkig wel. 
Moeder en kind maakten al snel contact en met een uur, ongelofelijk, galoppeerde hij heerlijk mee. We hebben er prachtig weer bij dus was het genieten in het paasweekend.


Veulens, geboren voor 2007

Powered by: Unifact B.V.