Jan en Reinanda Haverkamp
Wisselseweg 7
8162 RM EPE
T (0578) 61 12 10


veulens 2006-05-04-03

Veulens, geboren in 2006

Zizou

Zizou

 

Marcha heeft een mooie zoon gekregen. Een voskleurige hengst die wij Zizou hebben genoemd.
Hij is ook een beetje vroeg geboren. Zijn moeder vond het warm denk ik. Marcha heeft bij ons haar eerste veulen gekregen en dan ben je toch benieuwd hoe alles verloopt. Ze blijkt een heel beschermende moeder.
Ze laat haar "paardentanden" af en toe goed zien naar collega moeders.

Ydeke

Ydeke

 

Als de kat van huis is..... Dit spreekwoord heeft Spirit waarschijnlijk in haar hoofd gehad. Terwijl Reinanda de hele week op cursus is in Amersfoort, Jan aan het werk en Marjolein alleen aan het werk is op de boerderij verrast zij ons op 21 juni met de geboorte van een merrieveulen. Het eerste "Groenkamp" merrietje uit een "Groenkamp" moeder. Erg leuk! Haar naam is Ydeke. Haar moeder is Spirit van de Groenkamp (minikampioen van Gelderland 2005) en vader is Perfect of Sportview (alg. kampioen 2005).

 Zino

Zino

 

Op 31 mei heeft Senang een veulentje gekregen. Het tweede veulentje uit een groenkamp merrietje. En dat is toch wel leuk. Het is een heel mooi fijn valkkleurig hengstje geworden die de naam Zino heeft gekregen. Senang vond de bevalling wel eng en was blij dat wij bij haar waren. Na de geboorte lag ze helemaal plat op de grond. Denkend, "wat mij nu overkomen is". Toen Zino even zacht hinnikte kwam ze met een ruk overeind. Direct moeder. En heel beschermend. "Die is van mij". Wat is de natuur dan toch weer mooi.

 Ysbrandt foto

Ysbrandt

 

Revelation heeft een zoon! Om 3.30 uur begon de geboorte van Ysbrandt, die verliep niet helemaal vlekkeloos. Met wat hulp lag hij na ongeveer 30 minuten lekker naast zijn moeder.
Ysbrandt is een stevige jonge man die na een paar uur al in volle galop door de wei ging, genietend van het mooie weer.
Zijn moeder is Southfieldgate Revelation en zijn vader Lythwood Shamrock, zij hebben beide een 1e premie.

 You're mine foto

You're Mine

 

Op 26 april heeft Only You een mooie zoon van Goldstar van de Beatrixlaan gekregen. Hij heet You're mine.
Het is een heel wakker veulentje die in de wei er goed de vaart in kan zetten. Helaas is het nog erg koud buiten dus 's avonds mag hij nog lekker op stal in het warme stro.

 Zorro

Zorro

 

Het eerste veulentje van 2006 is Zorro. Na de narigheid van vorig jaar, de eerste twee veulentjes dood geboren, nu blijdschap.
Onze K-Sootie heeft een prachtig zwart hengst veulentje gekregen. K-Sootie was gedekt van 5 tot en met 11 mei. Als je dan op 16 maart al een veulentje hebt is dat al wel onverwacht vroeg. Gelukkig hadden wij het in de gaten en stond K-Sootie lekker binnen in het stro. De vader van onze Zorro is Kiliam van Dennehove
Veulens, geboren in 2005

Marlissa foto

 

Marlissa heeft een zoon gekregen. Ze was logeren gedurende onze vakantie bij de familie de Jong te Wesepe. Ze had het geboorte-alarm op dus Trui is rustig weer naar bed gegaan. Het alarm gaat immers vanzelf af als de merrie gaat liggen. 's Morgens bij het opstaan zag Trui een veulentje erbij lopen. Gauw erheen. Het geboorte-alarm zat nog keurig. De merrie heeft dus staande geveulend of heel kort gelegen. Gelukkig was alles goed. Een mooi voshengstje is geboren met de naam Waizir van de Groenkamp. De laatste van dit jaar.

 

Tijdens onze vakantie heeft Romy mijn groom totaal laten schrikken. Ruim voor de datum heeft Romy, helemaal alleen, op 16 juni haar eerste zoon op de wereld gezet. Het is een palomino hengstje met de naam Whats up van de Groenkamp. De vader van Whats up is de palomino hengst Kerswell Cloud. Na even wat start problemen te hebben gehad, waarschijnlijk door de vroege geboorte, lijken moeder en zoon het nu goed te maken. Ze staan samen nog even lekker op stal tot de kleine man (hij weegt nog geen 9 kg) iets sterker is.

Jan foto

 

In de nacht van 10 op 11 juni heeft I-Estheff een merrie veulen gekregen. Haar naam is Whoopi. Vanwege onze vakantie is het veulen geboren bij Gerrit en Trui de Jong. Het is een zwart merrie veulen met als moeder I-Estheff en vader Chris-Jan van de Gathe.

 Wietske foto

 

Wietske van de Groenkamp.
De vader is Rambler van de Aanvangsweg en de Moeder is Sylvia van de Menger. Zij heeft het even moeilijk gehad de eerste dagen. Sylvia had haar eerste kindje en wist nog niet goed dat ze haar kind moest verdedigen in een groep. Nu ze bij één merrie inloopt en wat verder is in het leerproces gaat het beter. Maar worteltjes eten en knuffelen is nog steeds leuker dan op het kind passen. Wietske is nu 2 weken en gaat het wel redden met een beetje hulp van ons.

 

 

Why Me, Woody en Wietske zijn nakomelingen van de jonge hengst Rambler van de Aanvangsweg. Het is altijd spannend om veulens van een jonge hengst te krijgen. Het zijn prachtige mini types. Staan stevig op de beentjes. Ik ben er als fokker erg tevreden over.

 

 

Vanmorgen, 12 mei, zet rond 12.00 uur de bevalling in. Het hoofdje kwam met één beentje. Direct de dierenarts gebeld. Jan, mijn echtgenoot, vond het risico van wachten te lang. Het veulen kreeg al een blauw tongetje en zat klem in het geboortekanaal. Ook hier heeft hij, door te trekken met de persweeën mee, het veulen er gelukkig goed kunnen afkrijgen. De geboortes zijn dus spannend dit jaar op de Groenkamp. Maar als het dan levend naast de moeder staat ben je wel erg opgelucht. Haar naam is Why Me van de Groenkamp en trotse moeder is Only You.

 

 

In de nacht van 11 op 12 mei begon de bevalling van Wafa. Het veulen was er op een gegeven moment half maar kwam niet verder. Omdat de moeder moe werd hebben wij haar geholpen door te trekken. Normaal doen wij dat niet. De natuur kan zich prima zelf redden maar naar ons gevoel ging dit de verkeerde kant op. Toen het veulen er

 

 was ging Obsession na 10 minuten staan en de nageboorte kwam direct mee. Daardoor brak de navelstreng niet. Na het ophalen van alle "operatiespullen" zoals garen, een schaar en jodium ging Obsession op de navelstreng staan bij het likken. Het veulen rolde om en gelukkig brak de navelstreng toen keurig op de goede plek. Vanmorgen stond hij al mooi wollig te zijn naast zijn trotse moeder. De veulens van Obsession krijgen een maleise naam, dit veulen heet Wafa. De betekenis is "trouw in vervullen".

 

 

Van Pamela hebben wij op 8 mei 2005 een mooi en vooral gezond hengstveulentje gekregen. Zij was drachtig van Rambler van de Aanvangsweg. Aangezien het een jonge hengst is zijn de eerste veulens altijd spannend. Het lijkt ons bijzonder goed. Het is een prachtig compact veulentje. Goed op de benen en een heel mooi hoofdje. We hebben hem Woody genoemd.

 

 

 

Veulens, geboren in 2004

 

"In de nacht van 23 op 24 juli is voor dit jaar het laatste veulen geboren op Stal De Groenkamp. Odessa heeft een mooi bont merrieveulentje gekregen, waarschijnlijk vanwege het warme broeierige weer wel een beetje te vroeg, maar moeder en kind maken het goed. Het veulen zal de naam Undra krijgen, dit betekent "wonder" want dat Odessa een veulen heeft gekregen is wel een beetje een klein wonder en dan ook nog een mooie bonte! De moeder van Undra is Odessa van de Kanaalweg en de vader Paul van de Menger.

 

Onze K-Sootie heeft een prachtig veulentje van Dempsy gekregen.
Een zwart merrietje van 52 cm. hoog. Ze heeft een prachtig hoofdje met een mooie "deuk" en staat stevig op haar beentjes.
De naam is Umma Gumma. Naar een favoriete LP van pink floyd van mijn echtgenoot.

 

I-Estheff heeft een prachtig merrieveulen gekregen van Larros van Stal Noorderkempen. Geboren op 5 mei. Zij gaat Usha heten, dat betekent "zonsopgang". Het veulen toont goed. Ze kijkt wakker de wereld in en heeft veel front.
Ik denk dat ze erg op haar moeder gaat lijken. Het is een iets groter veulen. Ik verwacht niet dat het een mini wordt.

 

 

Only You heeft een merrieveulen,
U for Me
genaamd.
Een prachtig merrieveulentje van Dempsy. Lijkt ons heel goed.
De moeder is klein, 82 cm. en het veulentje toont ook erg klein. Een echt minitype. Ook Only You heeft hiermee haar eerste kind en is er erg druk mee.

 

 

Pamela heeft 29 april een bruin hengst- veulentje gekregen die wij U-Too (als in "jij ook") gedoopt hebben. U-Too is een echte mini met een mooi sprekend hoofdje. Het is Pamela's eerste veulen en ze is er stapelgek op. Ze heeft geen rust in de wei. Moet de hele tijd achter haar kind aan.
Het veulen is nog niet zo sterk dus 's nachts lekker met moeder in de stal in het stro slapen.

 

 

Onze Inspiration heeft ons een beetje verrast. Een beetje te vroeg heeft ze ons in de nacht van 18 op 19 april een mooi hengstveulen geschonken.
Hij heet Un Ami van de Groenkamp.
Als vader heeft hij Dempsy van de Dennenhoeve en zijn moeder is Inspiration of Duke Stable.
Over zijn kleur zijn we het nog niet helemaal eens, maar mooi is hij wel!!

 

 

 

 

Veulens, geboren in 2003

 

n de nacht van Hemelvaart op 30 mei is er wederom een gezond merrieveulen geboren. Haar naam is Toelan, dit betekent 'Makker' in het Maleis.
Haar moeder is Obsession van Stal Brammelo en haar vader is Dempsy van de Dennenhoeve.

 

nze 'oude' Ydie heeft ook een veulen gekregen met de naam Tipsy. In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 mei heeft ze ons verrast met een mooi merrieveulentje. Tegen bijna ieder zijn verwachting in is er uit de combinatie Ydie van de Peperstraat (bruin) maal Dempsy van de Dennenhoeve (vos) een zwart veulen geboren. Ondanks haar leeftijd maken moeder en kind het heel erg goed. Ydie is apetrots op haar kleine ding!

 

Zonder dat het geboortealarm is afgegaan, heeft K-Sootie ons op vrijdag 16 mei 2003 verrast met een mooi bruin hengst veulen genaamd Twinkel van de Groenkamp. Hij moet nog drie jaar wachten maar dan is hij een mooie menpony. Zijn moeder is K-Sootie van de Nijkamphoeve en zijn vader Martijn van 't Wald.

 

In de nacht van 3 op 4 mei 2003 is er bij ons weer een merrieveulentje geboren. Haar naam is Tinkerbell en het is een voskleurig merrietje. Haar moeder is Oprah of Duke Stable en haar vader is Ostler van de Mortel.

 

Ze heeft ons allemaal redelijk laten schrikken maar op 2e paasdag (21-04-'03) heeft Orchid ons een mooi voskleurig merrieveulentje gegeven, Tresor van de Groenkamp. De moeder is Orchid Blossom of Duke Stable en de vader Dempsy van de Dennenhoeve.

Ga terug naar veulens in 2007
Powered by: Unifact B.V.